تنظیمات دوربین در عکاسی خیابانی

متداول ترین سوال در عکاسی ( هر ژانری ) نیاز به کدام تجهیزات، ابزار و تنظیمات برای بهتر شدن کیفیت کار است؟

در این بخش میخواهیم به این سوال پاسخ دهیم. البته این را در نظر بگیرید که همیشه نباید روی ابزار فکوس کرد.

همانطور که قبلا اشاره شد، این موضوع باعث حواس پرتی شما از موضوع اصلی می شود.

یکی از جالب ترین نکات عکاسی خیابانی این است که به دلیل منعطف و سازگار بودن آن، شما نیاز به دوربین گران قیمت ندارید و هر دوربینی می تواند مناسب باشد. حتی گاهی دیده شده که عکس های نویزدار بسیار جذاب تر از یک عکس دقیق و بی نقص است.

بنابراین نیاز به تهیه ی انواع لنزها هم ندارید و این دست شما را برای خرید تجهیزات باز می گذارد. بهتر است دوربین های کوچک و سبک تر را انتخاب کنید چون هم حمل آن راحت تر است، و هم برای سوژه ها احساس مزاحمت کمتری را القا می کند.

بطور مثال از دوربین های سری فوجی و لیکا و … استفاده کنید تا همیشه همراه خود داشته باشید.

اریک کیم در مقاله ای به بررسی تنظیمات دوربین پرداخته،که در زیر برخی از آنها را باهم میخوانیم :

تنظیمات دوربین در عکاسی خیابانی

1 – اول تنظیم و بعد فراموش کن :

اگر شما عکاس تکنیکی نیستید و فقط به دنبال ثبت لحظه ها در خیابان هستید، توصیه ی من به شما تنظیم در حالت خودکار P و ISO1600 با فکوس خودکار نقطه مرکز است.

چون در این حالت دوربین بصورت خودکار گشادی دیافراگم و شاتر را برایتان تنظیم می کند و لازم نیست نگران تغییرات در عکاسی باشید.

مزایای مثبت این تنظیمات این است که ISO1600 حتی در طول روز، به سرعت شاتر بالاتر می رسید که از مات شدن تصویر جلوگیری می کند. فکوس خودکار نقطه مرکز این امکان را می دهد که از سوژه تصویر بهتر و دقیق تر بدست آورید.

مزیت منفی این تظیمات این است که شما روی تصویر خود کنترل صد در صدی ندارید و دوربین شما تصمیم را موقع ثبت برایتان گرفته و ممکن است با فکوس روی قسمتی که مد نظرتان نبوده، نکته ی برجسته ی تصویرتان را از دست بدهید.

 

2 – فکوس محدوده :

این فکوس عکاسی با گشودگی نسبتا کم دیافراگم ( F/16 – F/8) است که به شما اجازه داشتن یک میدان دید عمق را می دهد.

یک تکنیک دیگر هم این است که حالت روی A/AV و ISO 1600-3200 و دیافراگم F/8 تنظیم باشد.

دلیل استفاده از فکوس محدوده این است که دوربین را روی اولویت دیافراگم و ISO بالا تنظیم کنید تا سرعت شاتر بیشتری را در عکاسی خیابانی داشته باشید.

اما سوال پیش می آید که ISO1600 عکس ها نویزدار نمی شوند؟ باید بگویم خیر! حتی عکس هایتان دقیق تر هم می شوند.

بعضی ها از حالت اتوماتیک ISO هم استفاده می کنند اما باید بدانید در این حالت تنظیمات دوربین انگار همیشه با سرعت 1/250ثانیه عکاسی کند، در حالی که میخواهید بیشترین سرعت شاتر را داشته باشید.بنابراین تنظیم ISO  بصورت دستی بسیار منطقی تر است.

این تنظیماتی که با آنها آشنا شدید زمانی نتیجه بخش است که نور خوبی داشته باشید مثل ساعات صبحگاهی تا عصر. اما هنگام شب اگر میخواهید سریع عکس بگیرید یا باید از لنز واید با دیافراگم ( F/2 – F/2.8 و غیره ) و ISO بالای 16000 استفاده کنید یا با یک فلش عکس بگیرید.

فکوس محدوده با لنزهای واید نتیجه بهتری را در پی دارد.

مثلا یک لنز 35 میلی متری یا 28 میلی متری میتواند گزینه خوبی باشد. از 50 میلی متر هم می توانید استفاده کنید اما لنز هرچه طویل تر باشد عمق میدان کمتری خواهید داشت.

 

و در مباحث پایانی به حمل تجهیزات در خیابان می پردازیم.

تجربه ی شخصی من ثابت کرده که انواع لنزها را برای عکاسی خیابانی به بیرون از منزل نبریم چون هم باعث سنگینی کیف می شود و هم از نظر خطر می تواند استرس زا باشد.

همانطور که اریک کیم هم در مقالات بالایی اشاره کرد یک دوربین و لنز سبک انتخاب کنید و به ادامه ی مسیر خود بپردازید.

همیشه یک بطری آب و یک کفش راحت داشته باشید و کیف خود را با وسایل غیر ضروری سنگین نکنید.

یک فقره کارت شناسایی، مموری کارت و باطری اضافه، پاور بانک و موارد اضطراری دیگر همراهتان باشد تا در مواقعی که نیاز شد بتوانید از انها استفاده کنید.

 

تنظیمات دوربین در عکاسی خیابانی

تنظیمات دوربین را باهم بررسی کردیم، در بخش های دیگر با نکات آموزشی جدید با شما همراه خواهیم بود.

 

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *