قطع متوسط به دوربین هایی گفته می شود که از فیلم 120 یا از یک سنسوردیجیتالی در ابعادی حدود 32/9×8/9mm تا 53/7×40/7 استفاده می کنند.
دوربین های قطع متوسط به دلیل کیفیت و دقت بالا, برای عکاسی تبلیغات و مد که به طور معمول به کیفیت بالا و دقیق احتیاج دارند, مناسب است.
بزرگترین نقص این دوربین ها قیمت بالای آنهاست . بیشتر لارج فرمتها بزرگتر و حجیم تر از سایر دوربین های با سنسورکوچکتر هستند, اما امروزه دوربین های mediom format بدون آینه که توسط Fuji Film و Hassel Blad تولید شده به میزان قابل توجهی سبک ترند و حمل آسان تر و همجنین امکان ضبط ویدئو با وضوح بالا را دارا هستند.
سنسور های موجود در نوع دیجیتال این دوربین ها معمولا دارای نسخه های جدید و بهبود یافته سنسور های CMOS هستند که درشرایط کم نور نسبت به سنسور های CCD دوربین های قطع متوسط قدیمی برتری دارند .
سرعت فوکوس اتوماتیک دوربین های دیجیتال قطع متوسط هنوز نمی تواند با دوربین های DSLR با سنسور های کوچکتر برابری کند اما برتری آنها به عکسهایی است که دوربین های دیگر نمی توانند ایجاد کنند.
ویژگی های قطع متوسط ها :
سنسور بزرگتر :
سنسور دوربین های قطع متوسط از سنسور دوربین های DSLR فول فریم 35mm بزرگتر است .
بدنه حجیم و سنگین:
به دلیل وجود سنسورهای بزرگ قطع متوسط معمولا حجیم تر و سنگین تر از اکثر دوربین هاست. اما دوربینهایی با بدنه سبکتر و کوچکتر با همان قابلیت عکسبرداری با فرمت متوسط, مانند Hasselblad , FUJI FILM , LICA نیز وجود دارد.
تصاویر با کیفیت بالاتر:
دوربین های با mediom format به دلیل داشتن پیکسل های بیشتر در سنسور های بزرگی که دارد (بزرگی سنسورحدود70% سنسور دوربین های DSLR) تصاویر با کیفیت تری از DSLR های فول فریم ثبت می کند.
عمق میدان کمتر:
عکاسان پرتره ا دهه 70 تا 90 اکثراَ فرمت متوسط استفاده می کردند.
عمق میدان کم و ثبت عکسهای جادویی این دوربین ها را برای برای عکاسی پرتره به بهترین گزینه تبدیل کرد.
دید گسترده تر:
دوربین های قطع متوسط از قابلیت بی نظیر برخوردارند که به شما امکان می دهد در حالی که دید وسیع تری دارید عمق میدان کمتری را ثبت کنید.
دید و حس متفاوت:
تصاویری که با دوربین های mediom format ثبت می شود حتی در صفحات وب به راحتی قابل تشخیص اند, چرا که کیفیت و نزدیکی تصاویر به واقعیت, رنگ های شگفت انگیز, عمق میدان کم, عدم تحریف حس محیط , آنها را ازسایر تصاویری که با دوربین های دیگر ثبت شده متمایز می کند.
بک دیجیتالی:
با اینکه با پیشرفت تکنولوژی کمپانی های بزرگی مثل Hasselblad و Phase One مدیوم فرمت های دیجیتالی را روانه بازار کردند اما به دلیل قیمت بسیار بالای آنها, برای دوربین های مدیوم فرمت قدیمی بک های دیجیتالی تولید شد, ازین رو شما حق انتخاب دارید تا با تغییر از حالت آنالوگ به دیجیتال و بالعکس, هم از کیفیت تصاویر دیجیتال لذت ببرید و هم عکاسی با نگاتیو را تجربه کنید.
این بک های دیجیتالی را می توان به هر بدنه دوربین استاندارد نصب کرد.
ابعادی که دوربینهای آنالوگ و دیجیتال قطع متوسط عکسها را ثبت می کنند؟
6X4.5
از محبوبیت بیشتری برخورداراست که به 645 معروف است و به شما امکان می دهد بیشترین تعداد شات را در هر دور فیلم 120 ثبت کنید.
6X6
این ابعاد در گذشته توسط هاسلبلاد تولید و بیشتر توسط عکاسان پرتره استفاده می شد .اما امروزه کادر مربع چندان بین عکاسان رواج ندارد. کادر مربع را امروزه یشتر در اینستاگرام مشاهد می کنیم.
6X7
مناسبترین قطع فیلم برای چاپ و انتشار فتوبوک ها است که به همین دلیل محبوبیت ویژه ای در میان عکاسان پیدا کرده است.
6X9
این ابعاد بیشتر در فیلم های 35mm و دوربین های DSLR مشاهده می شود و کمتر دوربین قطع متوسطی ازین ابعاد استفاده می کند.
6X12 و 6X17
معمولا برای تصاویر منظره و پانوراما استفاده می شود.
نکته آخر
نکته آخراینکه دوربین های با فرمت متوسط برای همه مناسب نیستند. اگر نیاز به فوکوس اتوماتیک فوق العاده سریع ندارید و خواهان تصاویر خیره کننده هستید و می خواهید به عکاسی مد و تبلیغات بپردازید این دوربین ها گزینه مناسبی است.